همه میتوانند به کمپین همتوان کمک کنند
کمپین «همتوان» مدتی است با هدف فراهم کردن شرایط برای دورکاری معلولان و کاهش هزینههای کسب و کارها آغاز به کار کرده است. با علی دادگر، مدیر ارشد اجرایی و موسس مجموعه بینابرند و از اولین حامیان این کمپین گفتگو کردیم.
چه شد که به کمپین «همتوان» برای توانمندسازی معلولان پیوستید؟
افرادی که دچار معلولیت و ناتوانی جسمی می شوند، جزيي جدایی ناپذیر از هر جامعهاند، توانمندسازی آنها وظيفه ای همگانی و البته بسیار خطیر است که نیازمند یک همکاری گسترده و نگاهی جمعی است. این مسئولیت اجتماعی بر دوش همه شهروندان است. ما هم در بینابرند احساس مسئولیت می کنیم و بر این باوریم که بواسطه پتانسیل بالایی که در رسانه های آنلاین و به ویژه شبکه های اجتماعی داریم، می توانیم نقش مهمی در اطلاع رسانی کمپین های خیرخواهانه داشته باشیم و به این واسطه مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهیم. امیدواریم از این طریق بتوانیم سهم کوچکی در ایجاد اشتغال برای معلولان داشته باشیم.
بینا برند چه کمکی میتواند به کمپین همتوان بکند؟
ما میتوانیم این کمپین را در شبکههای اجتماعی بصورت گسترده معرفی کنیم تا شهروندان، خیرین و کنشگران اجتماعی از وجود آن با خبر شده و در صورت تمایل به این حرکت اجتماعی زیبا بپیوندند. بینابرند مجموعهای از متخصصین کارآزموده در حوزههای بازاریابی، تبلیغات و روابط عمومی را در اختیار دارد که مشاوره و مدیریت پروژههای بزرگی را برعهده داشتهاند. بنابراین ما میتوانیم از تجربه خود در این راستا بهره برده و کمپین همتوان را به نحو شایسته ای به هموطنان معرفی کنیم.
به نظر شما کمپین همتوان چگونه میتواند به معلولان کمک کند؟
مثل سایر کشورها، در ایران هم نرخ بیکاری در میان معلولان بیشتر از میانگین نرخ بیکاری در کل کشور است. بسیاری از معلولین از امکانات شغلی بیبهرهاند و از نظر مالی در تنگنا بسر میبرند. درصورتیکه بعضا توانائی فکری و تحصیلی این افراد، فرقی با افراد عادی جامعه ندارد. بیکاری یکی از مشکلات اصلی معلولان بویژه بانوان در ایران است و بخش خصوصی هم تمایلی به استخدام معلولین ندارد. کمپین همتوان با ایجاد پلی میان صاحبان کسب و کار و کارجویان توان یاب میتواند به پیدا کردن شغل برای معلولان کمک کند.
تمرکز کمپین همتوان روی کدام بخش از جامعه معلولان است؟
تمرکز این کمپین در فاز اول آگاهی رسانی به جامعه، کارفرمایان و توان یابان است تا بستری مناسب برای دورکاری معلولان جسمی و حرکتی پدید آید. در این فاز هر سه گروه باید بدانند که منافع زیادی حاصل می شود. مثلا در کشور ما قوانین حمایتی برای معلولان وجود دارد که اگر بسیاری از کارفرمایان از آن مطلع شوند به استخدام آنها تمایل نشان خواهند داد. به طور مثال حق بیمه سهم کارفرما توسط سازمان بهزیستی کشور پرداخت میشود. با این حال به دلایل گوناگون از جمله عدم مناسب سازی معابر، رفت و آمد به محل کار برای بسیاری از معلولان سخت است. معلولان جسمی و حرکتی میتوانند در صورت فراهم شدن بسترهای لازم به راحتی به صورت دورکاری کارهایی از قبیل پاسخگویی تلفنی، انجام امور اداری شرکتها و … که نیازمند تخصص بالایی هم نیست، انجام دهند. از طرفی هزینه های اجرایی کسب و کارها با بکارگیری این افراد تقلیل میابد و از حمایتهای ویژه ای نیز برخوردار خواهند شد.
چه نهادهایی میتوانند به کمپین همتوان کمک کنند؟
به نظر من هر نهاد و شرکتی که تمایل داشته باشد میتواند به شیوهای کمک کند. خیریهها میتوانند کمک مالی کنند و یا مطبوعات و رسانهها وظیفه اطلاع رسانی را بر عهده بگیرند و در حرکتهای عام المنفعه و مردمی حتی حمایتهای معنوی هم میتواند برای آغازکنندگان آن موجب دلگرمی شود.
و سخن نهایی؟
امیدوارم این کمپین با برنامه و هدف به پیش برود و بتواند میزان بیکاری را در جامعه معلولان کاهش دهد.